dansen in Discotheek Meccano

Dansen in discotheek Meccano

Het pand was van midden jaren tachtig tot begin negentiger jaren in gebruik als discotheek, menig Middelburger (nu veertigers) heeft in Meccano gedanst (en meer) en heeft hier herinneringen aan. Het Damplein was toen nog de uitgaansplek van Middelburg.

Filmhuis Meccano

In gebruik geweest als Filmhuis Meccano

Het pand is midden jaren tachtig (1984) ten tijde dat de discotheek op de vergunning zat te wachten nog in gebruik geweest als filmhuis.

Van Velzen in MeeKaane

Huiskamerconcerten in de Pauwpoort

Vanaf begin jaren 2000 tot ergens in 2015 is het pand ondermeer gebruikt voor huiskamerconcerten, soms in de privé-sfeer en soms in samenwerking met bv. omroep Zeeland. Racoon heeft een concert gegeven, maar ook Marjon van Iwaarden, Roel van Velzen en vele anderen hebben hier hun klanken laten klinken.

Filmhuis Meccano

Film EXIT

Het pand is nog in eigendom geweest van Paul en Menno de Nooijer, deze hebben hier de film Exit opgenomen . De trailer is gezongen door Barry Hay (leadzanger Golden Earring) 

https://www.youtube.com/watch?v=qkID4AOwRto

Lunchroom Meekaane lekker eten maar vroeger ook gebruikt voor cultuur

Cultuur

Regelmatig is de ruimte gebruikt tijdens de maandelijkse kunst en cultuur route, de ene keer voor kunst en de andere keer voor cultuur, zie foto voor een dansvoorstelling.

 

 

 

 

 

 

.

Lekker eten meekaane middelburg

Atelier

Een heerlijke ruimte te gebruiken als atelier of om een schildercursus te geven, wat dan ook gedaan is. Lekker klodderen en kliederen en je even laten gaan. 

LUNCHCAFE MEEKAANE EEN PAND MET GESCHIEDENIS

Vele Middelburgers hebben hier een stukje geschiedenis liggen...

Optreden van Racoon in Pauwpoort 3

Optreden Free Kicks in Pauwpoort 3

Optreden Marjon van Iwaarden in Pauwpoort 3

Flamenco Kunstroute in Pauwpoort 3

Optreden Roel van Velzen in Pauwpoort 3

Expositie Frank van der Meijden in Pauwpoort 3

Geniet

Geniet van een stukje geschiedenis van Middelburg, nu weer beschikbaar en open als lunchcafe.

Deel

Deel je ervaringen van vroeger met je kinderen of je partner, laat zien waar je gedanst hebt en waar je je eerste liefde ontmoet hebt.

Ervaar

Ervaar de nog steeds herkenbare kenmerken van vroeger, maar  nu in een nieuw jasje. Een plek waar je heerlijk wat kunt eten of drinken en kunt genieten van de bijzondere sfeer.

We gaan de geschiedenis groter maken!

We voegen graag een stukje geschiedenis toe aan het pand . nu open als LUNCHCAFÉ

Housewarming

Op onze housewarming speelde de band Convoi Exceptional, een Rotterdamse band die op geheel eigen wijze de housewarming ingeleid heeft! http://www.convoiexceptional.nl

 

De oude bar gebruikt

Ja, de oude bar is ook alweer gebruikt en is inmiddels ingeruild voor een nieuwe! Kom maar eens kijken!

ZeeuwZe Goes wild in MeeKaane (pop-up restaurant 17-11-2017)

WILDAVOND MET DE ZEEUWSE MEISJES

Ons 3e Zeeuwse event was weer een groot succes! Wat een WILDE avond met een verjaardag, plezante mensen, veel wijntjes, een huiskamerconcert en WILD! VEEL WILD! Bourgondisch genieten! Met dank aan MeeKaane voor de gastvrijheid, chef Cas Zwemer voor zijn -wederom- culinaire hoogstanden en Neryna Marynissen voor de muzikale omlijsting! Liefs Rachelle en Jobine

Posted by De ZeeuwZe.nl on Saturday, November 18, 2017