Wie zijn wij

We hebben veel ervaring in de horeca, maar dan vooral aan de andere kant van de counter. En u we MeeKaane gerund hebben is er weer een mooie en leuke ervaring aan toegevoegd. We zijn op veel plekken geweest waar we het WAUW gevoel kregen.  En doordat we een pand in de binnenstad van Middelburg konden kopen waar we op slag verliefd op werden, hebben we de mogelijkheid gekregen om zelf ook iets dergelijks te realiseren.We hebben dit op een dusdanige wijze gedaan dat dit helemaal naar onze smaak is.

Het gebruik van hout, een beetje terug in de tijd met een industrieel tintje.  En weet je... waar mogelijk alles zelf gedaan en gemaakt, vooral door Jeroen!

O ja, deze pagina gaat over wie wij zijn en daar zijn we nog niet eens aan toegekomen. MeeKaane werd gerund door Annemiek & Jeroen.
Annemiek komt origineel uit het maatschappelijk werk en heeft vele jaren in de schuldhulpverlening en maatschappelijk werk gewerkt. Annemiek komt origineel uit Limburg, is via Gelderse en Brabantse omzwervingen uiteindelijk in 2012 in Middelburg beland en heeft haar hart verloren aan de stad (en aan Jeroen!).

Het is altijd de droom van Annemiek geweest om iets in de horeca te starten. Wel op haar eigen manier, met eerlijk voedsel wat zo veel als mogelijk uit de nabije omgeving komt. Dus zeker niet te truttig en geen geiten wollen sokken, maar wel vanuit een drive dat verspilling zonde is. Waarom biefstuk uit Argentinië in laten vliegen terwijl er heerlijk vlees uit de buurt beschikbaar is. Dit is uiteindelijk ook veel beter voor onze planeet!

In de sector van maatschappelijk werk ben je altijd met mensen bezig die problemen hebben en hulp nodig hebben (gewenst of ongewenst). De stap naar een eigen lunchcafé was voor Annemiek dan ook een manier om op een andere manier met mensen om te kunnen gaan en om haar passie voor lekker eten met zo veel mogelijk mensen te delen.
Annemiek vindt persoonlijke aandacht dan ook erg belangrijk, dat mensen die langskomen ook echt even weg zijn. Zelfgemaakt lekkers eten, samen met een wijntje, biertje of een heerlijk bakje koffie of thee. We zijn niet alleen open voor de lunch, je kunt ook langskomen voor zomaar een drankje of een stukje zelfgebakken taart. Maar ook met een bakje koffie even een uurtje  op je laptop werken in een ongedwongen sfeer is natuurlijk mogelijk!

Annemiek had zich verdiept in alles wat komt kijken in de horeca, het was niet helemaal nieuw want ze had al 7 jaar ervaring opgedaan in haar studententijd in Nijmegen. Ze kijkt met veel plezier terug op deze periode waarin het hard werken was, maar vooral de gezelligheid herinnert ze zich. Het maken van een kaart met de juiste lunchgerechten en de juiste drankjes en natuurlijk het uitproberen van de gerechten was erg leuk! En natuurlijk waren er veel slapeloze nachten om na te denken hoe het nu uiteindelijk zou gaan worden.

Nu denk je vast waar is Jeroen in dit verhaal, nou Jeroen werkte vooral op de achtergrond aan MeeKaane. Administratie, onderhoud, maken van meubels, bouwen en onderhouden website, etc. etc. Annemiek was dus het gezicht van MeeKaane maar stond er niet alleen voor.

Wij hebben er van genoten!

 

 

selfiespot